Mišrainė su žiediniu kopūstu

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Irena MONSTAVIČIENĖ, Šiaulių miesto žmonių su negalia klubo „Židinys“ prezidentė, nevyriausybininkų bendruomenėje žinoma kaip puiki kulinarė. Ne vienas renginiuose ir šventėse yra ragavęs jos skanių pyragų ir kitų patiekalų.

„Šiaulių krašto“ skaitytojams ponia Irena siūlo pasigaminti mišrainę su žiediniu kopūstu. Sako, jog nuo vaišių stalo ji „greitai dingsta“. Pati pirmą kartą tokios mišrainės ragavo, viešėdama pas dukrą Rūtą Anglijoje, iš ten receptas parsivežtas.

 

Mišrainė su žiediniu kopūstu

Reikės: žiedinio kopūsto, 2–3 virtų morkų, 2–3 virtų kiaušinių, kukurūzų indelio, poro arba raudonojo svogūno, paprikos raudonos arba geltonos (mišrainė bus spalvingesnė), majonezo, pipiriukų, druskos pagal skonį (aš jos nededu, skonio stiprumui užtenka majonezo).

Žiedinio kopūsto galvą nuplaunu ir palaikau pasūdytame vandenyje porą valandų, dedu į sietelį, gerai nuvarvinu. Į mišrainę dedu tik kopūsto žiedus, kuriuos reikia labai smulkiai supjaustyti – iki birių trupiniukų.

Morkas, kiaušinius, paprikas, porą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, suberkite į kopūsto „trupiniukus“, dėkite kukurūzus, majonezo, įberkite pipiriukų ir viską išmaišykite. Patiekdami salotinėje papuoškite pagal savo fantaziją. Vaišinkite namiškius ir svečius.

Skanaus!