Mišrainė su marinuotais pievagrybiais

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Žagarėje (Joniškio rajonas) gyvenanti Daiva GUSTIENĖ sako, kad jų šeimoje ypač populiari mišrainė su marinuotais pievagrybiais, o sūnaus Vitalijaus ji pati mėgiamiausia. Patogu ir tai, kad mišrainė greitai pagaminama ir reikia tik kelių produktų. Receptą siūlome išmėginti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Mišrainei reikės: 0,5 litro konservuotų žirnelių, 0,5 litro marinuotų pievagrybių (būtent jų, sako Daiva, su marinuotais kelmučiais visai ne toks skonis), 1 poro, 2–3 bulvių, majonezo arba grietinės, druskos, pipirų pagal skonį.

Bulves nuskutame, išverdame ir supjaustome kubeliais. Jų į šią mišrainę galima ir visai nedėti, bus irgi skanu. Tačiau su bulvėmis sočiau, be to, kai kurie valgytojai Daivos šeimoje jas mėgsta.

Porą supjaustome griežinėliais. Visus produktus sudedame į dubenį, pagardiname pipirais, šiek tiek įberiame druskos (galima jos ir neberti, reiktų įvertinti pagal savo skonį) ir išmaišome su grietine arba majonezu. Skanaus!

Pasak D. Gustienės, tokia mišrainė – tikras išsigelbėjimas, jei netikėtai užsuka svečiai. Greitai, paprastai pagaminama ir galima tuojau tiekti ant stalo.