Mėsos kukuliai

Asmeninė nuotr.

Šiaulių Salduvės progimnazijoje dirbanti pačių mažiausiųjų – priešmokyklinio ugdymo grupės – mokytoja Gintarė BREIVYTĖ gaminti labai mėgsta, tačiau dėl didelio užimtumo tam gali skirti nedaug laiko. Todėl labiausiai mėgsta gaminti patiekalus, kurie gali kepti orkaitėje ir nereikalauja ilgai prie jų stovėti. Jai puikus atradimas buvo mėsos kukuliai, kurie jau kelerius metus karaliauja ne tik jos, bet ir Prancūzijoje gyvenančios jos sesers virtuvėje.

Gardžiu, burnoje tirpstančiu ir labai greitai paruošiamu mėsos kukulių receptu Gintarė dalijasi ir su „Šiaulių krašto“ skaitytojais.

Mėsos kukuliai

Kukuliams reikės: 500 g faršo, 80 g ryžių (svoris nevirtų), 1 vieneto morkos, 1 vieneto svogūno, 2 šaukštų majonezo, šiek tiek: druskos, pipirų.

Padažui: 250 ml vandens, 5 šaukštų pomidorų padažo (arba pomidorų pastos), 3 šaukštų majonezo, 3 šaukštų grietinės, 2 šaukštų miltų, pagal skonį prieskonių.

Paruošimo būdas: Pirmiausiai išvirkite ryžius (nepervirkite), atvėsinkite. Tada pakepinkite tarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytus svogūnus, atvėsinkite. Faršą sumaišykite su ryžiais, morkomis, svogūnais, majonezu, įberkite druskos, pipirų. Suformuokite nedidelius kukulius ir dėkite juos į kepimo indą.

Pomidorų padažą sumaišykite kartu su grietine, majonezu ir miltais, tada po truputį pilkite vandens ir viską gerai išmaišykite, sudėkite prieskonius. Užpilkite padažą ant kukulių. Uždenkite kepimo indą folija.

Kepkite 200° C orkaitėje apie 50 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos foliją atidenkite, kad kukuliai apskrustų.

Mėsos kukulius patiekite su jūsų mėgstamiausiu garnyru.

Skanaus!