Meduolinis namelis

Asmeninė nuotr.
Žagarėje menininkės Jurgos Almianaitės suburti gyventojai iškepė meduolinį miesto maketą. Vieną miesto aikštės pastatą, maisto prekių parduotuvę, iškepė ir žagarietė Salomėja GRICIENĖ, kuri mielai papasakojo savo receptą. Juo dalinamės ir su „Šiaulių krašto“ skaitytojais.

Meduolinis namelis

Tešlai reikės: 200 gramų medaus, 200 gramų rudo cukranendrių cukraus, 100 gramų sviesto, 2 kiaušinių, 200 gramų ruginių ir 300 gramų kvietinių miltų, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 2 šaukštų sumaišytų prieskonių: muskato, kardamono, gvazdikėlių, imbiero, kvapiųjų pipirų, cinamono ir apelsininių meduolių prieskonių (būna pirkti prekybos centruose).

Medų su sviestu ištirpiname vandens vonelėje. Kiaušinius išsukame su cukrumi ir įmaišome į medų bei sviestą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais. Iš visko suminkome tešlą, kurią palaikome per naktį šaldytuve. Tada iškočiojame, supjaustome pagal reikiamas formas ir kepame 10–15 minučių, priklausomai nuo tešlos storio, 180 laipsnių temperatūroje.

Glajų išsukame iš 250 gramų cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymo ir 3 šaukštų citrinos sulčių. O tada jau lipdome namelį ir puošiame.

Gražių šv. Kalėdų!

1

 Loretos RIPSKYTĖS nuotr.