Marinuotos jūrų gėrybės

Asmeninė nuotr.
Šiaulietė, mokytoja senjorė Nijolė APANASIKIENĖ yra puiki kulinarė ir mėgsta ne tik kitus pavaišinti įvairiais patiekalais, bet mielai dalijasi ir jų receptais. Ponia Nijolė „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlo išbandyti marinuotas jūrų gėrybes.

 

Marinuotos jūrų gėrybės

Reikės: virtų krevečių (šviežių ar šaldytų) arba pakelio virtų jūros gėrybių kokteilio su midijomis (jas reikia išlukštenti), kalmarais, dar krabų lazdelių. Iš prieskonių reikės česnako kelių sklitelių, juodųjų ir kvapiųjų pipirų gūdelių, lauro lapo, druskos pagal skonį, truputį cukraus (taip pat pagal skonį), kelių šaukštų vyno acto ar obuolių acto (pagal skonį ir pagal gėrybių kiekį), saulėgražų aliejaus.

Į indą sudedame išlukštentas jūros gėrybes, supjaustytas krabų lazdeles, per pusę ar į kelias dalis supjaustytas česnako skilteles, beriame druskos, truputį cukraus, pipirų grūdelius, įmetame lauro lapą ir pilame vyno acto ar obuolių acto, marinatas turi būti rūgštokas, stipresnis, apšlakstome saulėgražų aliejumi, viską permaišome ir dedame į šaldytuvą per naktį pastovėti. Kitą dieną jau galima skanauti.