Macų kukulis (maca kneidl)

Aistės MAŽEIKIENĖS nuotr.
Šiauliuose veikiančio restorano „Žemaitis“ savininkas Chacikas KAROLIS tradicinių žydų patiekalų receptus paveldėjo iš mamos, patiekalus išmoko gaminti ir jo lietuvė žmona. Kol nebuvo karantino, restoranas rengdavo žydiškų valgių edukacijas. Pesacho šventei Ch. Karolis siūlo pasigaminti žydų litvakų valgį – macų kukulį. Izraelyje šį patiekalą gamina išeiviai iš Lietuvos.

 

Macų kukulis (maca kneidl)

Tešlai reikės: macų miltų, kiaušinio, vištienos taukų (lydytų), vandens ir druskos.

Įdarui: macų trupinių, kiaušinio trynio, vištienos spirgų, druskos.

Vištienos spirgai gaminami lydant vištienos taukus su odelėmis ir svogūnais. Santykis: 1 kilogramų taukų su odelėmis ir 0,5 kilogramo svogūnų.

Macų kukulius išverdame ir valgome su vištienos sultiniu.

Skanaus!