Naujausios
Lietuviška eglė
Reikės: 20 kiaušinių, 1 kg sviesto, 1 kg cukraus, 3,5 kg miltų, 0,5 l grietinės, 2 šaukštelių sodos, 1 šaukštelio citrinos rūgšties, 1 pakelio vanilinio cukraus, trupučio citrinos sulčių.
Glaistui (žvaigždutėms klijuoti) reikės: 0,5 kg cukraus, 2 stiklinės vandens, 200 g sviesto, 1 pakelio kakavos.
Glaistui (eglei papuošti) reikės: 4 kiaušinių baltymų, 1 kg miltinio cukraus, 0,5 šaukštelio citrinos rūgšties.
Kiaušinių trynius sukti su cukrumi, kol pasidarys puri masė. Į grietinę sudėti sodą ir citrinos rūgštį, supilti trynius, suberti vanilinį cukrų, išsijotus miltus ir gerai suminkyti tešlą. Ją 4–6 val. padėti šaltai, kad sutvirtėtų. Paskui kočioti 1–1,5 cm storio lakštais.
Iš popieriaus išsikirpti šešiakampes žvaigždutes: 30, 28, 26, 24, 22, 20, 17, 13 ir 10 cm skersmens po vieną. Popierinę žvaigždutę dėti ant iškočiotos tešlos ir išpjauti kiekvieno dydžio po penkias. Jas dėti į skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduos. Atvėsusias išimti iš skardos, sudėti pagal nurodytą eilę ir klijuoti glajumi.
Glajui (žvaigždutėms klijuoti) vandenį su cukrumi virti, kol, įlašinus lašą į šaltą vandenį, lašas sustings. Tuomet sudėti sviestą, kakavą, pavirinti ir karštu glajumi klijuoti žvaigždutes. Eglę reikia pradėti klijuoti nuo didžiausios žvaigždutės. Viršūnei mažiausią žvaigždutę perpjauti į 4 dalis. Suklijavus nejudinti 3 dienas.
Po to puošti eglę baltu glajumi. Eglę galima laikyti gana ilgai, tik reikia neleisti kepiniui sudrėkti.
Skanaus!