Lengvai pagaminamas pyragas su vaisiais ir uogomis

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Žagarės (Joniškio rajonas) neįgaliųjų klubo „Vyšnelė“ pirmininkė Irma JANUŠIENĖ pasakoja kažkada gal prieš dešimt metų su kolektyvu viešėdama Ventoje (Akmenės rajonas) paragavusi skanaus pyrago su vaisiais, kuris jai labai patiko. O gavusi receptą jį gamino jau ne vieną kartą. Siūlome išmėginti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Lengvai pagaminamas pyragas su vaisiais ir uogomis

Pyragui reikės: parduotuvėje pirkto biskvito (aišku, jei norite, galite iškepti ir savo biskvitą, bet ponia Irma mieliau naudoja pirktinį, taip daug greičiau), 2 stiklinių pieno, 1 stiklinės cukraus, 0,5 pakelio sviesto, 2 šaukštelių miltų, 1 citrinos, bananų, braškių, apelsinų (galima dėti ir kitokių vaisių bei uogų pagal skonį), šokolado.

Pirmiausia imame pusantros stiklinės pieno, suberiame stiklinę cukraus ir po truputį kaitiname, kol cukrus ištirpsta.

Ištirpiname sviestą, miltus išplakame su likusiu pienu ir supilame į sviestą. Pamaišome. Tada supilame jau anksčiau kaitintą pieną su cukrumi. Viską išmaišome. Atvėsiname. Tada supilame išspaustas citrinos sultis, išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kad masė sutirštėtų.

Kol kremas tirštėja šaldytuve, nulupame ir riekelėmis supjaustome bananus, nuplauname braškes, perpjauname didesnes ir į kelias dalis supjaustome, nulupame ir skiltelėmis išdaliname apelsinus. Tada imame biskvitą, ant jo tepame sluoksnį kremo, dėliojame vaisius ir uogas, vėl klojame biskvito lakštą, vėl tepame kremą ir dedame vaisius. Viršutinis turi būti biskvito sluoksnis. Ant jo užliejame tirpinto šokolado. Galime pabarstyti riešutais ar kitaip papuošti.

Skanaus!