Leistinių sriuba

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškyje gyvenanti Raimonda LAŠAITĖ prisimena vaikystės skonį primenančią leistinių sriubą, kurią virdavo močiutė Julija Lašienė. Sriuba gaminama iš paprastų produktų, jų reikia vos keleto. Siūlome senovinį receptą išbandyti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams. Šis receptas buvo spausdintas Joniškio istorijos ir kultūros muziejaus leidžiamame kalendoriuje „Nauji gaspadoriai – švieži kalendoriai“.

Leistinių sriuba

Sriubai reikės: 1 kiaušinio, 5 šaukštų miltų, pusės puodelio vandens ir puodelio pieno.

Kiaušinį išplakame, beriame miltus, pamažu pilame vandenį ir maišome iki vientisos masės.

Į verdantį pasūdytą vandenį per burokinę tarką pilame paruoštą tešlą. Verdame vis pamaišydami. Kai į paviršių sukyla visi leistiniai, pilame pieną ir užviriname.

Skanaus!