Lazanija su bešamelio padažu

Asmeninė nuotr.
Joniškietis medikas, chirurgas, roko grupės „M.E.S“ vokalistas Gytis SKIRMANTAS, turėdamas laisvo laiko gamina lazaniją. Receptą siūlome išmėginti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams, norintiems pajusti Italijos skonį savo namuose.

Lazanija su bešamelio padažu

Lazanijai reikės: 1 pakelio lazanijos lakštų, 500 gramų jautienos faršo, 2 svogūnų galvučių, 2 česnakų, 400 gramų pomidorų, fermentinio sūrio (pagal skonį), bešamelio padažo, šiek tiek druskos.

Susmulkintus svogūnus ir česnakus pakepiname kartu su jautienos faršu. Baigiant kepti supilame blanširuotus ir susmulkintus pomidorus. Į kepimo skardą dedame lazanijos lakštus, ant jų pilame keptuvėje troškintą jautieną su daržovėmis. Ant troškinio vėl dedame lazanijos lakštus ir vėl pilame troškintą jautieną su daržovėmis. Tada pilame bešamelio padažą ir pagal skonį pabarstome tarkuoto fermentinio sūrio. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

Skanaus!