Lašišos kepsnys su mocarelos sūriu

Lašišos kepsnys su mocarelos sūriu

Vida POCIUVIENĖ, Šiaulių nevyriausybinių organizacijų konfederacijos prezidentė, dalijasi savo firminio patiekalo receptu. Ji noriai perėmė estafetę iš kolegų šiauliečių visuomenininkų, kurie „Dienos receptų“ skyrelyje mums jau pasiūlė išbandyti pukių receptų. Ponia Vida siūlo išsikepti lašišos kepsnį. Kas iš kolegų jo ragavo, gyrė skonį.

Lašišos kepsnys su mocarelos sūriu

Reikės: lašišos filė 350–400 g, mocarelos sūrio 200–250 g, 1 citrinos, 3–4 skiltelių česnako, 2 šaukštų majonezo, druskos, pipirų.

Paimame lašišos filė, apšlakstome citrinos sultimis, padruskiname ir dedame į kepimo skardą, išklotą folija ar kepimo popieriumi.

Į dubenėlį dedame sutarkuotą mocarelos sūrį, sutarkuotas ar supjaustytas česnako skilteles, įberiame truputį pipirų, dedame majonezą ir viską gerai išmaišome. Visą dubenėlio turinį dedame ant kepimo skardoje gulinčios lašišos. Sūrio mišiniu dengiame visą lašišos plotą. Lašišos viršų uždengiame folija. Kepti reikia 180 laipsnių temperatūroje, 40-45 min. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, foliją nuimame, kad gražiai apskrustų.

Skanaus!