Kūčiukai

Asmeninė nuotr.

Šiaulietė Laura JANKUVIENĖ, auginanti su vyru Jonu mažą dukrelę, artėjant didžiosioms metų šventėms, kurias šiemet sutiksime šeimose, siūlo išsikepti kūčiukų – iš speltos. Šį internete rastą neįprastą receptą pati išbandė ir nenusivylė – kūčiukai traškūs, skanūs, sveikuoliški. Tiko ir mažajai Olivijai.

Kūčiukai

Reikės: 250 g pilno grūdo speltos miltų, 150 g lieso kokoso pieno, 5 g sausų mielių, 3 šaukštų aguonų, 1 šaukšto agavos sirupo ar klevų sirupo, ar skysto medaus (aš į tešlą dėjau agavos sirupą).

Sumaišyti mieles su pašildytu kokoso pienu, įmaišyti miltus, sirupą ar medų ir aguonas. Tešlą kildinti šiltai apie 2 valandas. Kai iškils, padalinti į keturias dalis, formuoti ilgas plonas juosteles ir smulkiai supjaustyti. Kepti kūčiukus iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–15 minučių (kuo smulkesni, tuo trumpiau).

Skanaus.