Krem briule su mango ir imbierų čatniu

Redakcijos nuotr.

Šiaulietis pianistas Arijus IVAŠKEVIČIUS, „Šiaulių krašto“ bičiulis, siūlo pasigaminti savaitgalio desertą. Šio deserto receptą pats kūrė improvizuodamas ir eksperimentuodamas su skoniais.

Krem briule su mango ir imbierų čatniu

4 porcijoms reikės: 3 šaukštų cukraus, 2 kiaušinių trynių, 200 ml grietinėlės (35 proc.), 1 vanilės ankšties, „Didden“ mango-imbierų čatnio (rasite parduotuvėse), šiek tiek rudojo cukraus ir šviežių aviečių.

Pagrindiniame inde sumaišyti cukrų ir kiaušinio trynius.

Kitame inde užkaisti grietinėlę ir prieš jai užverdant, suberti vanilės grūdelius į grietinėlę. Maišyti šaukštu.

Užvirusią grietinėlę per sietelį supilti į cukraus ir kiaušinio trynių masę. Lėtai maišyti, kol visiškai ištirps cukrus.Į paruoštus desertinius indelius įdėti po vieną-du desertinius šaukštelius mango-imbierų čatnio. Iš pagrindinio indo supilti gautą skystą masę į indelius su čatniu. Nuo gautos masės viršaus šaukšteliu nuimti oro burbuliukus.

Desertinius indelius įstatyti į kepimui paruoštą skardą. Į skardą būtina pripilti tiek verdančio vandens, kad vanduo apsemtų 2/3 indelių tūrio.

Kepimo skardą su indeliais įdėti į 170° karščio orkaitę. Kepti 170 ° temperatūroje apie 35 min., kol masė įgaus standžių drebučių pavidalą.

Desertą laikyti šaldytuve ir patiekti ne anksčiau, kaip po 6 val. (geriausia – po 12 val.).

Patiekiant desertą, jį būtina apibarstyti ruduoju cukrumi ir karamelizuoti specialiai tam skirtu prietaisu. Papuošti avietėmis ir melisos ar mėtos lapeliais.

Skanaus!

1

Puoškite desertą avietėmis – gražu ir skanu.