Keptų burokėlių mišrainė su trešnėmis

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Pagyvenusių žmonių asociacijos Joniškio skyriaus aktyvi narė Janina JASIENĖ burokėlių mišrainę sugalvojo pagardinti netikėtu priedu – trešnėmis. Receptą siūlome išmėginti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Keptų burokėlių mišrainė su trešnėmis

Mišrainei reikės: 6 nedidelių burokėlių, 1–2 stiklinių prinokusių trešnių, 5–6 skiltelių česnako, bazilikų lapelių, 0,5 šaukštelio maltos rūkytos paprikos, aliejaus, maltų juodųjų pipirų, druskos.

Užpilui reikės: 6 šaukštų natūralaus jogurto, maltų juodųjų pipirų, druskos ir cukraus.

Jaunus nedidelius burokėlius nuplauname, nudžioviname, pašlakstę aliejumi suvyniojame į foliją ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, kol suminkštėja.

Atvėsusius burokėlius nulupame, sutarkuojame. Trešnes perpjauname pusiau, išimame kauliukus ir sumaišome su burokėliais. Česnakus sutriname arba sutarkuojame smulkia trintuve. Bazilikus susmulkiname ir viską sumaišome, pagal skonį pasūdome, pagardiname maltais pipirais ir rūkytos paprikos milteliais. Užpilą paruošiame, užmaišydami iš jam skirtų produktų ir apliejame juo burokėlių su trešnėmis mišrainę. Skanaus!