Kepti smidrai

Redakcijos nuotr.
Savo receptą skaitytojams pristato Šiaulių meteorologinių stebėjimų skyriaus vyriausioji stebėtoja Viktorija KAZLAUSKIENĖ.

Šeimininkė pasakoja, šį receptą gal prieš dešimtmetį gavusi iš draugės – smidrų augintojos.

„Ji atvežė šias sveikas daržoves man paragauti, o aš dar nieko apie jas nebuvau net girdėjusi ir tuo labiau valgiusi. Tad iš jos gavau ir smidrų gaminimo receptą. Šis patiekalas mums labai patiko, todėl kasmet laukiame šviežio smidrų derliaus“, – sako ponia Viktorija.

Kepti smidrai

Reikės: smidrų, sūrio lapeliais, pjaustyto griežinėliais kumpio (geriau virto), kiaušinio, džiūvėsėlių, šiek tiek aliejaus kepimui.

Paruošimas:

Smidrus apvirti penkias minutes. Tada imti smidrus po tris vienetus, juos apjuosti sūrio lapeliu, po to kumpiu. Šį ryšulėlį apvolioti plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Galiausiai pakepti aliejuje, kol paruduos. Jokio papildomai padažo ar prieskonių tikrai nereikės.

Skanaus!