Keptas viščiukas su medumi ir imbieru

Asmeninė nuotr.
Šiaulietė Roma ZALESKIENĖ dalijasi receptu patiekalo, kuris tiks namiškių pietų stalui ar svečių laukiant.

 

Keptas viščiukas su medumi ir imbieru

Reikės: viščiuko, 3–4 morkų, 1 kg mažų bulvyčių, 2 galvučių česnako, 3 šaukštų medaus, 2 šaukštų malto imbiero, 100 ml sultinio, 100 ml balto sauso vyno (nebūtinai), citrinos, lauro lapelių, žiupsnelio druskos, pipirų, 2 šaukštų sviesto, 3 šaukštų aliejaus.

Įtrinkite viščiuką druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi ir palikite kelioliką minučių. Kepimo indą ištepkite sviestu ir įdėkite viščiuką, šiaudeliais supjaustytas morkas, perpus perpjautas bulvytes. Citriną supjaustykite griežinėliais ir apdėkite jais viščiuką. Tarp daržovių sukaišiokite perpus perpjautas česnako galvutes ir lauro lapelius. Pabarstykite druska.

Medų sumaišykite su imbieru, sultiniu ir vynu ir apipilkite viščiuką.

Kepimo indą uždenkite folija. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

Skanaus!