Kepta žuvis su svogūnais ir morkomis

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Žagarėje gyvenanti Daiva GUSTIENĖ mėgsta tuos patiekalus, kurie greitai paruošiami. Jos šeima mėgsta žuvį, tad ji – nereta viešnia ant pietų ar vakarienės stalo. Vieną ponios Daivos receptą siūlome „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Kepta žuvis su svogūnais ir morkomis

Reikės: žuvies filė (tiks menkė, jūros lydeka ar bet kuri kita, kurią mėgstate), kiaušinio, miltų, žuviai skirtų prieskonių, poros morkų, taip pat poros ar trijų svogūnų galvučių, majonezo, gabalėlio fermentinio sūrio, aliejaus.

Žuvies filė įtriname prieskoniais ir palaikome šiek tiek, kad pasimarinuotų. Tada žuvį išvoliojame plaktame kiaušinyje, miltuose ir apkepame keptuvėje.

Po to apkepiname smulkintus svogūnus ir morkas.

Tada žuvį dedame į riebalais suteptą skardą, uždedame ant viršaus morkų, svogūnų mišinį, sumaišytą su majonezu. Ant viršaus užberiame tarkuoto fermentinio sūrio ir pašauname į orkaitę trumpam, kelioms minutėms, kadangi žuvis ir daržovės jau buvo apkeptos.

Skanaus!

Komentuoti

Paprastas tekstas

  • HTML žymės neleidžiamos.