Kepenėlių paštetas

Vita Marija MURĖNAITĖ, receptų knygos „Kaip per sviestą“ autorė ir „Instagram“ paskyros „Running Vita“ kūrėja dalijasi lengvai paruošiamo, gardaus pašteto receptu.

 

Kepenėlių paštetas

Reikės: 450 g vištų arba ančių kepenėlių, 1 morkos, 2 nedidelių (arba 1 didesnio svogūno), 3 skiltelių česnako, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 šaukštelio druskos, pusės šaukštelio juodųjų pipirų, 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių, 150 ml riebios grietinėlės (apie 30 %), 100 g sviesto.

Nuplaukite ir susmulkinkite kepenėles (kuo mažesni gabaliukai, tuo greičiau iškeps). Nuvalykite ir susmulkinkite daržoves: morką – pusžiedžiais, svogūnus ir česnako skilteles – taip pat. Galite nepersistengti, nes viską reikės sumalti.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves ir kepinkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės (apie 5 min). Sudėkite kepenėles, pasūdykite, pagardinkite pipirais, čiobreliais ir kepkite dar 10 min. Supilkite grietinėlę, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, išmaišykite ir palaukite, kol užvirs.

Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite ir elektriniu trintuvu sutrinkite viską iki purios vientisos masės.

Paštetą laikykite sandariai uždarytą stiklainyje šaldytuve ir suvartokite per kelias dienas. Skaniausia mėgautis su juoda duona, sviestu ir spanguolių arba figų džemu.

Skanaus!