Kelioninė košė

Reginos MUSNECKIENĖS nuotr.
Kelmiškis Mažojo teatro šviesų operatorius Julius KANČIAUSKIS šiemet perplaukė, o po to apvažiavo aplink Lietuvą. Maistui gamintis jis turėjo minimalias sąlygas, bet gamindavosi. Racioną sudarė kruopos ir daržovės. Mėgstantiems keliauti, kaip ir jis, Julius siūlo išbandyti vieną iš jo kelioninių košių.

Kelioninė košė

Košei (1 porcijai) reikės: 100 gramų grikių kruopų, geriausia virimo pakelyje, 1 svogūno galvutės, 1 džiovintos aitriosios paprikos, žiupsnelio druskos ir žiupsnelio maltų pipirų.

Grikius dedame į sūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 15–20 minučių. Jei grikių porcija maišelyje, palaikome, kol nulašės vanduo ir išberiame į dubenėlį. Pagardiname pipirais, džiovinta paprika ir žaliu susmulkintu svogūnu.

Jei tokią košę verdate pietums, kad būtų sočiau, galima sumaišyti su vištienos konservais. Bus šiltas pietų patiekalas.