Kapotos mėsos kotletai

Asmeninė nuotr.
Šiaulietė Inesa Cicėnė – ne tik aktyvi moteris, neseniai išrinkta Šiaulių moterų LIONS klubo prezidente, bet ir puikiai gamina. Nors kasdien ir nemėgsta sukinėtis virtuvėje, tačiau laukdama svečių užsiima patiekalų „kūryba“. Šį kartą ji skaitytojams siūlo jos sūnų pamėgtus kotletus. Jie ypatingi tuo, kad gaminami iš kapotos mėsos ir kepami orkaitėje, taip nereikia stovėti prie keptuvės, o ir virtuvė išlieka švaresnė.

 

Kapotos mėsos kotletai

Reikalingi produktai mėsai paruošti: 0,7 kg kiaulienos sprandinės, 0,3 kg kumpinės, arba mentės, 1 svogūno galva, 1 arba 2 šaukštai grietinės, prieskoniai (dažniausiai naudoja pipirus ir druską).

Reikalingi produktai garnyrui: 8 vidutinio dydžio bulvės (geriau būtų vienodo dydžio), 2 šaukštai aliejaus (naudoja nerafinuotą saulėgrąžų aliejų), kmynai, druska.

Žiemos periodu naudoja daugiau įvairesnių daržovių (brokolį, morką, batatą).

Paruošimas: Bulves nuskutame, išilgai supjaustome į 4 dalis, sudedame į dubenį, užberiame druskos, kmynų ir apšlakstome aliejumi, dar kartais naudoja bulvių prieskonių (jeigu naudojama daugiau įvairesnių daržovių, jas taip pat supjaustome ir marinuojame kartu su bulvėmis). Viską išmaišome ir paliekame pastovėti kol paruošime mėsą.

Mėsą supjaustome smulkiai (kaip spirgučiams), sudedame į dubenį, įdedame smulkiai supjaustytą svogūną, grietinę ir prieskonius. Viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti apie 30 minučių (galima ir ilgiau).

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame suformuotus kotletus, šalia sudedame bulves (galima viską kepti atskirose skardose). Viską pašauname į orkaitę 30-45 minučių, kol viskas gražiai paruduos (kepant orkaitėje jungia ventiliatoriaus režimą).

Patiekalą patiekiame su mėgstamomis daržovėmis.

Skanaus!