Kalakutiena su daržovėmis ir slyvomis

Asmeninė nuotr.

Šiaulietė Daina ČESNAUSKIENĖ, salono „Tobulas stilius“ kirpėja-stilistė, liepą pasidalijusi ispaniškos paelijos receptu, išrinkta „Dienos receptų“ konkurso laimėtoja, mėnesio kulinare ir redakcijos apdovanota knyga „Esame tai, ką valgome“.

„Knyga nuostabi, tokios dar neturėjau savo kuklioje namų bibliotekėlėje! – džiaugiasi ponia Daina. – Esu labai dėkinga už įvertinimą ir atsidėkodama siunčiu dar vieną, šįkart jau trumpesnį ir lengvesnį receptuką. Kadangi turiu vaikų, kurie buvo ar yra studentai, grįžę namo visada prašo, kad pagaminčiau kažko „mamiško“ . Mano manymu, pats „mamiškiausias“ patiekalas yra „viskas, ką randu šaldytuve“ .

Daina siūlo išbandyti kalakutienos krūtinėlės troškinį.

Kalakutiena su daržovėmis ir slyvomis

Reikės: 1 kg kalakutienos arba vištienos krūtinėlės, 2 morkų, 1 svogūno, 1 raudonos paprikos, 2–3 stiebelių su lapeliais saliero, 10–12 šviežių ar džiovintų mėlynųjų slyvų. Marinatui: 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto sojų padažo, 1 šaukšto balzamiko su mandarinais arba turkiško granatų padažo arba tiesiog skysto lietuviško medaus, 1 šaukštas vyno acto arba citrinų sulčių, 2–3 traiškytų česnako skiltelių. Prieskonių: baziliko, raudonėlio, mairūno, juodųjų pipirų, citrinpipirių, rūkytos paprikos miltelių, žiupsnelio aštriojo pipiriuko, druskos.

Mėsą supjaustome 3–4 cm kubeliais. Sudedame į dubenį, pabarstome prieskoniais. Marinatui skirtus ingredientus gerai išmaišome ir pilame ant mėsos. Rankomis gerai įtriname ir paliekame apie 1 valandą. Daržoves supjaustome apie 1–2 cm kubeliais.

Indą, kuriame kepsime, ištepame alyvuogių aliejumi, suberiame daržoves, mėsą, slyvas ir viską gerai permaišome. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200*C apie 1,5 val. Likus 10–15 min. iki kepimo pabaigos supilame nuo mėsos likusį marinatą ir dar pašlakstome balzamiku. Patiekti galime su ryžiais, bulvių koše ar keptomis bulvėmis.

Skanaus!