Juozo varškėtukai

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorius Juozas BINDOKAS yra puikus kulinaras. Skanią sriubą verda iš rūgštynių, kepa savo sužvejotas žuveles, o iš prisirinktų miške uogų verda puikias uogienes. Svečius vaišina savo keptais pyragėliais, jų receptu ir dalijasi su „Šiaulių krašto“ skaitytojais.

Juozo varškėtukai

Reikės: 0,5 kg varškės, 2 kiaušinių, druskytės, šaukštelio ar dviejų šaukštelių cukraus (galima ir nedėti), daug razinų (dedu kokius 200–300 gramų), pusės šaukštelio kepimo miltelių, trijų šaukštų manų kruopų, 4–5 obuolių.

Razinas išmirkai, obuolius sutarkuoji su burokine tarka. Varškę sutrini su dviem kiaušiniais, cukrumi, druskyte, suberi pusę šaukštelio kepimo miltelių, manų kruopų įdedi kokius tris šaukštus, kad varškę sutrauktų, išmaišai, suberi razinas, obuolius, viską išmaišai. Suformuoji pyragėlius ir dedi ant skardos. Kepi iki 160–170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių.

Skanaus!