Jautienos karpačio su braškėmis

Asmeninė nuotr.
Darius APANASIKAS, šaulietis, gyvenantis Londone, mėgsta gaminti. Šeimoje ir tarp draugų jis garsėja kaip puikus kulinaras, receptais dalijasi ir savo facebook paskyroje @skaniaiirsveikai . „Šiaulių krašto“ skaitytojams Darius jau siūlė vieną vasarišką receptą, o šį kartą siūlo dar vieną – jautienos karpačio su braškėmis. „Tai ir vasariškai lengvas, ir sveikuoliškas bei gurmaniškas receptas“, – sako Darius.

 

Jautienos karpačio su braškėmis

Reikės: jautienos steiko (be jokio riebalo). Labai tinka stirniena, jei yra galimybės gauti, šviežių braškių, šviežių baziliko lapelių, „Džiugo“ sūrio (kas nori prabangiau, gali naudoti Pecorino Romano sūrį), kokybiško alyvuogių aliejaus, citrinos, migdolų drožlių (pasirinktinai), druskos, pipirų.

Mėsa, pašalinus bet kokį riebalą bei gyslas, jei tokios yra, įdedama į šaldiklį kokiai valandai, kad truputį sukietėtų ir būtų lengviau pjaustyti.

Mėsa pjaustoma didesniu paviršiumi labai plonai, vos ne permatomai. Sumaišoma su pjaustytomis braškėmis bei kapotu baziliku ir dedama ant lėkštės krūvelėje. Pabarstoma likusiu kapotu baziliku, trupintu „Džiugo“ sūriu ir, jei norima, migdolų drožlėmis. Apšlakstoma alyvuogių aliejumi bei spausta citrina.

Skanaus!