Improvizuotas troškinys moliūge

Asmeninė nuotr.
Joniškio kultūros centro renginių režisierė Dovilė JUKNIENĖ siūlo pasigaminti improvizuotą troškinį moliūge. Gal receptas patiks ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

 

Troškiniui reikės: 1 vidutinio dydžio moliūgo, česnako pagal skonį, taip pat muskato riešuto, bulvių, žiedinio kopūsto, brokolio, maltos kiaulienos arba kitos mėgstamos mėsos, pievagrybių, mėgstamų prieskonių.

Padažui reikės: 150 mililitrų grietinėlės, 150 gramų tepamo sūrelio, šiek tiek krapų, petražolių ir čiobrelių.

Nupjauname moliūgo viršų, išskobiame jo vidų (lieka tik moliūgo dubenėlis su dangteliu). Moliūgo vidų subadome šakute. Svarbu neperdurti! Tada moliūgo vidų pasūdome druska, įtriname česnaku ir muskato riešutu. Paliekame jį, kol pagaminame padažą ir pasiruošiame įdarą.

Įdarui nulupame ir supjaustome bulves, žiedinį kopūstą, brokolį, pievagrybius taip pat supjaustome ir išmaišome su malta mėsa bei prieskoniais. Įdarą dedame į moliūgo vidų, uždengiame moliūginiu dangteliu ir kepame apie valandą 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Tuo tarpu paruošiame padažą. Jam grietinėlę sumaišome su sūreliu, pagardiname krapais, petražolėmis ir čiobreliais. Po valandos į moliūgo vidų pilame padažą, įmaišome įdarą ir dar kepame apie 30–40 minučių. Svarbu stebėti moliūgo kepimo procesą, nes priklausomai nuo dydžio vieni kepa greičiau, kiti – lėčiau.

Skanaus!