Ilgai virtas jautienos liežuvis

Redakcijos archyvo nuotr.
Svajūnas SABALIAUSKAS, kraštietis publicistas ir rašytojas, tarp kolegų ir draugų žinomas kaip puikus kulinaras. Svajūnas niekada negaili pasidalyti receptais ir patarimais, kaip pagaminti skanų patiekalą. Šį kartą siūlo mums išsivirti jautienos liežuvį.

 

Ilgai virtas jautienos liežuvis

Aš perku liežuvį, kuris sveria daugiau nei 1,5 kg. Yra daugybė receptų, kad liežuvį marinuoti reikia per naktį. Nesivarginkite. Į puodą keliauja liežuvis, 1 svogūnas, 2 morkos, taip pat dedu, jeigu randu parduotuvėje galvą pankolio (tikrai nebūtina), galima jį pakeisti saliero keliais lapkočiais. Tuomet saujytė druskos, pipirų žirnių (naudoju 5 pipirų mišinį) ir įmetu keletą kvapniojo gvazdikėlio (nebūtina).

Verdu 3 valandas, ant vidutinės kaitros ugnies. Išvirtas liežuvis nulupamas ir supjaustomas norimais gabalėliais.

Prie jo tinka majonezo ir krienų padažas. Garnyras – kokio širdis pageidauja, nuo bulvių košės iki ryžių. Įvairios daržovės, nuo raugintų ar marinuotų iki elementariai pjaustyto šviežio agurko ar pomidoro. Papuoškite tuo, ką turite po ranka. Pavyzdžiui, kokia spanguole, brukne, pridėkite baziliko lapelių. Maisto gamyba – kūryba. Smagu pasijusti maisto menininku.

Skanaus!