Įdaryti baklažanai

Asmeninė nuotr.
Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos mokytojas (roko grupės „M.E.S“ būgnininkas) Virginijus VAIČIŪNAS mėgsta pietums paruošti įdarytus baklažanus. Šis receptas, pasak jo, atkeliavo iš Prancūzijos. Siūlome jį išmėginti „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Įdaryti baklažanai

Patiekalui reikės: 1 didesnio baklažano, 150–200 gramų mėsos (šoninės, kumpio arba sprandinės, priklausomai pagal skonį), šiek tiek petražolių, piene išmirkytos bandelės (arba riekės batono), aliejaus, pomidorų padažo, taurės baltojo vyno (galima jo ir nenaudoti), 0,5 stiklinės daržovių sultinio, 2–3 skiltelių česnako,1 saldžiosios raudonosios paprikos (kas mėgsta paprikas, galima dėti ir daugiau), šiek tiek citrinos sulčių, šiek tiek sviesto, druskos, pipirų. Šio kiekio pakaks dviems asmenims.

Baklažaną perpjauname pusiau ir iš abiejų pusių apkepiname keptuvėje. Atvėsus išimame minkštimą ir sutriname jį šakute, kol virsta vientisa mase. Tada dedame smulkintą česnaką, piene išmirkytą bandelę, druską, smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišome. Į masę sukrečiame smulkiai supjaustytą mėsą, paskaniname pipirais ir citrinos sultimis. Viską gerai išmaišome ir šia mase užpildome baklažanus. Dedame juos į indą, išteptą sviestu, ir kepame orkaitėje 15–20 minučių.

Tuo tarpu ruošiame padažą. Aliejuje apkepiname juostelėmis supjaustytą papriką, beriame smulkintus česnakus, dedame pomidorų padažo, supilame vyną ir sultinį. Viską pagardiname druska, pipirais, citrinų sultimis. Troškiname ant mažos ugnies. Padažą galima patiekti inde arba juo apipilti baklažanus.

Skanaus!