Grybų mišrainė

„Žemaičio“ nuotr.

Aniceta GRIKŠIENĖ iš Žemaitijos dalijasi grybų mišrainės receptu. Šiemet jų, ypač baravykų, užderėjo tiek, kad nei bėgti, nei rėkti. Tad daugelis turi šaldytų ar sūdytų grybų, o gal ir marinuotų. Gal nežinote, kaip skaniai juos paruošti? Štai vienas iš variantų.

Grybų mišrainė

Reikės: baltųjų pupelių, morkų, svogūnų, trupučio maltų juodųjų pipirų, grybų (geriausiai sūdytų ar šaldytų), majonezo.

Pupeles ir morkas išvirti. Morkas supjaustyti kubeliais. Aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus, taip pat ir grybus. Pupeles, morkas, grybus ir svogūnus sudėti į dubenį ir išmaišyti su majonezu bei pipirais.

Aniceta sako ingredientų nenormuojanti – visko dedanti „iš akies“. Bet primena, jeigu gaminsite su šaldytais ar šviežiais grybais, reikės įberti truputį druskos.

Skanaus!