Grikių kepsneliai

Asmeninė nuotr.
Akmenės rajono moterų klubo „Akmenietė“ narė Danutė GAVORSKIENĖ dalijasi savo receptu. Tarp klubo draugių ji žinoma, kaip puiki kulinarė, kas ragavo jos patiekalų, giria skonį. Ponia Danutė „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlo išsikepti grikių kepsnelių.

 

Grikių kepsneliai

Reikės: 1,5 stiklinės nevirtų grikių, 2 didelių morkų, 1 didelio svogūno, 2 kiaušinių, 5 šaukštų miltų, druskos, petražolių (šviežių arba džiovintų), pipirų, 2–3 skiltelių česnako (arba česnakų miltelių), saulėgražų aliejaus kepimui.

Grikius pavirti 15 minučių, nupilti vandenį, ataušinti. Morkas sutarkuoti stambia tarka, svogūną supjaustyti kubeliais. Morkas ir svogūnus apkepinti, atvėsinti. Atvėsusius grikius sumaišyti su kiaušiniais, miltais, apkepintomis daržovėmis, sudėti prieskonius, susmulkintus česnakus. Viską išmaišyti, formuoti kepsnelius, kepti aliejuje.

Valgyti su pomidorų padažu.

Skanaus!