Grikiai su graikišku akcentu

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.
Žurnalistas Lukas ALUZAS, mūsų kraštietis, mėgsta gaminti ir skaniai gamina. Lukas su „Šiaulių krašto“ skaitytojais dalijasi ne tik patiekalo receptu, bet ir virtuvės improvizacijomis.

 

Grikiai su graikišku akcentu

Vienai didelei porcijai reikės: 150–200 gramų grikių (iki ketvirtadalio 800 gramų maišelio), 150–200 gramų graikiško jogurto (pusė didžiojo 370 gramų indelio), druskos, prieskonių su česnakais, svogūnais, 100 gramų kietojo sūrio.

Užverdame grikius – jų santykis su vandeniu turėtų būti iki vieno prie dviejų. Grikius pasūdome: drąsiai beriame iki vieno šaukštelio druskos. Kol grikiai užvirs – tam gali prireikti iki 15 minučių (svarbu nepervirti!), sutarkuojame kietąjį sūrį. Kai grikiai išverda, juos nupilame, beriame į dubenį. Įdedame riekelę sviesto, išmaišome. Tada dedame graikišką jogurtą, beriame prieskonius, druską ir išmaišome viską. Suspaudžiame dubenyje grikių ir graikiško jogurto su prieskoniais mišinį, išlyginame viršų ir ant jo beriame kietąjį sūrį.

„Grikiai man – mėgstamiausias maistas, – sako Lukas. – Bet vienąkart norėjosi juos pagardinti papildomais ingredientais. Turėjau graikiško jogurto, kietojo sūrio – pamaniau, kad jie puikiai tiks prie grikių, ir neapsigavau. Skaniausi receptai gimsta improvizuojant, argi ne tiesa?“

Improvizuokite kartu su Luku ir skanaus!