Greitai pagaminama burokėlių mišrainė

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškio vaikų lopšelio–darželio „Saulutė“ muzikos mokytoja metodininkė Gražina PAMPARIENĖ ne tik moko dainuoti darželio vaikus, bet ir pati kuria daineles ir yra išleidusi jau devynias jų knygeles. Moteriai nesvetima ir virtuvė. „Šiaulių krašte“ jau esame spausdinę jos receptų. Šį kartą ponia Gražina siūlo pasigaminti greitai paruošiamos burokėlių mišrainės, kuri šaldytuve nesuges iki savaitės.

 

Mišrainei reikės: raudonųjų burokėlių, kmynų, druskos, svogūnų, aliejaus, obuolių acto, kelių lauro lapų. Visko dedame pagal savo skonį.

Nevirtus raudonuosius burokėlius nulupame, sutarkuojame burokine tarka ir sudedame į puodą, įpylę nedidelį kiekį vandens. Taip pat įberiame šiek tiek kmynų, druskos pagal skonį, dedame supjaustytus svogūnus, kelis lauro lapelius ir užvirus nuolat maišydami troškiname apie penkias minutes. Tada įpilame keletą šaukštų aliejaus, obuolių acto pagal skonį ir dar kokią minutę patroškiname. Atvėsusią mišrainę laikome šaldytuve.

Skanaus!