Gaivus desertas su kefyru ir uogomis

Asmeninė nuotr.
Danutė ŽIGULIENĖ, gyvenanti Ziniūnų kaime, Joniškio rajone, labai mėgsta gaminti. Savo kepiniais vaišina senjorų bei kitų organizacijų renginių dalyvius. Ponia Danutė su „Šiaulių krašto“ skaitytojais jau dalijosi torto receptu, o dabar – deserto.

 

Gaivus desertas su kefyru ir uogomis

Reikės: 1 litro kefyro, 6 šaukštų cukraus, 2 pakelių „Dr. Oetker“ želatinos ir kokių tik turite uogų. Dabar tiks šilauogės arba rudeninės avietės.

Kefyrą išmaišyti su cukrumi ir uogomis.

Želatiną išmaišome stiklinėje vandens ir pilame į kefyrą su uogomis bei cukrumi. Viską supilame į formą ir paliekame 3–4 valandoms šaldytuve sustingti.

Skanaus!