Gaivus chia pudingas

Asmeninė nuotr.
Chia vadinamos ispaninių šalavijų sėklos. Jos turi itin daug naudingųjų medžiagų, gausu omega-3 riebalų rūgščių, antioksidantų, taip pat skaidulų, geležies, kalcio. Šios sėklos gerina virškinimą, sureguliuoja cukraus kiekį kraujyje, mažina cholesterolį.

Vienas populiariausių receptų su šiomis sėklomis yra chia pudingas. Lengvai pagaminamas ir subalansuotas visai šeimai. Šio savo mėgstamo skanėsto receptu dalijasi Rita Raukaitė, saviugdos ir savirealizacijos centro ANNA įkūrėja.

 

Gaivus chia pudingas

Pudingui reikės: 2 puodelių pieno (galima naudoti migdolų, avižų ar kokosų, pagal skonį ), 2 šaukštų chia sėklų, šaukšto medaus, 100 gramų mėgiamų riešutų, 100 gramų granolos arba „Muesli“ dribsnių, saujelės mėgstamų vaisių ar uogų (tinka bananai, obuoliai, avietės, šilauogės).

Ispaninių šalavijų sėklas reikia užpilti pienu. Galima tai padaryti iš vakaro, kad maistingu skanėstu būtų galima mėgautis pusryčiams. Į išbrinkusias sėklas reikia įdėti medų, supjaustytus vaisius ir uogas, riešutus ir dribsnius arba granolą. Geriausia valgyti nelaukiant, kol dribsniai išbrinks.

Beje, tai puikus receptas nuolat skubantiems žmonėms. Pasiruošus pudingo iš vakaro, jo indelį ryte bus galima pasiimti kartu į darbą.

Skanaus!