Farširuoti kiaušiniai

Asmeninė nuotr.

Šiaulietė Olita NOVIKOVA, Gytarių bendruomenės narė, daugiabučio bendrijos pirmininkė, dalijasi savo receptu. Siūlo pasidaryti farširuotų kiaušinių. „Tai mano mamos receptas, – sako Olita. – Tik griežtai sakau, jog į įdarą nedėkite jokių dešrų, jokių šprotų ar silkių. Skonis bus visiškai kitoks. Mano draugės, kai visokių priedų prideda, paskui stebisi: „Kodėl neišeina tokie skanūs, kaip tau?“

Farširuoti kiaušiniai

Reikės: kiaušinių, sviesto, pipirų, druskos, majonezo.

Kietai virtus kiaušinius nulupti, perpjauti per pusę, išimti trynius ir sudėti į dubenėlį.

Trynius sutrinti šakute, kad neliktų gumulėlių, pridėti sviesto (prieš tai sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad būtų minkštas ir lengva būtų pertrinti su tryniais), įberti truputį pipirų, druskos pagal skonį.

Tada įdėkite dar kelis šaukštus „Vilniaus“ majonezo ir gerai išmaišykite. Gautą masę sudėkite į baltymo puseles su kaupu.

Skanaus!