Džiūvėsėliuose keptos bulvės

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.

Rima IVANOVA, „Šiaulių krašto“ reklamos ir prenumeratos skyriaus vadovė, dalijasi keptų bulvių receptu. „Tai paprastas, bet ne prastas receptas, labai tinkantis prie šaltibarščių ar užkandant šviežiai raugtu agurkėliu“, – sako Rima.

Džiūvėsėliuose keptos bulvės

Reikės: 4–5 vidutinio dydžio bulvių, apie 100 g džiūvėsėlių ir prieskonių (po nepilną arbatinį šaukštelį) – džiovintų provanso žolelių, česnako granulių, rūkytos aitriosios paprikos miltelių, druskos, maltų pipirų, aliejaus.

Bulves nuskutame (jei šviežios – užtenka gerai nuplauti) ir supjaustome į 4–6 dalis pailgomis skiltelėmis. Kad nesitepti rankų, sudedame į paprastą polietileninį maišelį, įpilame truputį aliejaus ir supurtome, kad aliejus padengtų visas bulves. Į džiūvėsėlius sudedame visus prieskonius ir išmaišome, tada pilame į maišelį ant bulvių ir vėl gerai supurtome, kad visos bulvės būtų aplipusios džiūvėsėliais. Čia tas atvejis, kai džiūvėsėlių nebūna per daug. Beriame bulves į kepimo indą.

Orkaitė turi būti įkaitinta iki 180 laipsnių, viršus-apačia, kepti apie 35–40 minučių, priklauso nuo orkaitės.

Skanaus!

1