Desertas su braškėmis

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Stungių filialo bibliotekininkė Diana KIDELIENĖ, pradėjus derėti braškėms, paruošia gaivų desertą su kefyru. Galima jį gaminti ir su 15 procentų riebumo grietine, bet, pasak Dianos, su kefyru jai skaniau, o kas skaičiuoja kalorijas, tam irgi labiau tiks. Receptą siūlome išmėginti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Desertas su braškėmis

Desertui reikės: 1 litro kefyro, 2,5–3 šaukštų želatinos, 2–3 šaukštų cukraus, šiek tiek vanilinio cukraus, 0,5 kilogramo braškių ir 100–150 gramų sausainių „Gaidelis“.

Braškes nuplauname, didesnes galime perpjauti pusiau. Cukrų ir vanilinį cukrų išmaišome su kefyru. Želatiną išbrinkiname vandenyje, ištirpiname ir pravėsusią supilame į kefyrą. Tada sudedame braškes. Į formą dedame sulaužytus gabaliukais sausainius, ant viršaus užpilame kefyrą su braškėmis. Dedame į šaldytuvą ir palaikome per naktį, kad gerai sustingtų. Skanaus!