Daržovių vyniotinis

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškio medikių senjorių klubo „Ave Vita“ vadovė Ona KATILIAVIENĖ – puiki, išradinga šeimininkė, sugalvojanti pačių įvairiausių receptų. Siūlome „Šiaulių krašto“ skitytojams išmėginti jos daržovių vyniotinį. Daržovių įvairovę pagal skonį galima pakeisti.

Daržovių vyniotinis

Vyniotinio įdarui reikės: 2 svogūnų, 2 pomidorų, 2 agurkų, spalvotos paprikos, truputį cukinijos, žaliųjų žirnelių ankštyse, druskos, pipirų, žalumynų.

Visas daržoves supjaustome ir apkepiname keptuvėje. Pagal skonį dedame druskos, pipirų, žalumynų.

Tešlą ruošiame kaip koldūnams. Jai reikės miltų, vandens ir druskos. Kiaušinio – gaminiui aptepti.

Tešlą paruošiame, kad neliptų prie pirštų, iškočiojame 1,5-2 milimetrų storumo. Tada sudedame apkeptas daržoves, susukame į vyniotinį ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 180º C orkaitėje 35-40 minučių.

Skanaus!