Cukinijų kepsneliai

Asmeninė nuotr.
Monika JUKNYTĖ, Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė, dalijasi savo receptu. Monika siūlo išsikepti cukinijų kepsnelių.

„Daug vandens ir mažai kalorijų turinčios cukinijos, kuriose gausu abiejų rūšių skaidulų – tirpių ir netirpių, labai naudingos mūsų organizmui“, – sako sveikatos stiprinimo specialistė.

 

Cukinijų kepsneliai

Reikės: 1 cukinijos, jeigu didelė, arba 2 nedidelių cukinijų, 2 morkų, 3 kiaušinių, 3 šaukštų kukurūzų miltų (arba bet kokių kitų, kokių turite), 2 skiltelių česnako, svogūno, druskos, pipirų, kmynų, aliejaus kepimui.

Cukiniją sutarkuoti, pabarstyti šiek tiek druska ir palikti 10–20 minučių pastovėti. Tuomet labai gerai nuspausti skystį. Sutarkuoti morkas, smulkiai supjaustyti svogūną, česnako skilteles ir viską sumaišyti su nuspausta cukinija. Įmušti kiaušinius, suberti miltus, prieskonius. Berdama kmynus visada juos patrinu delnuose su druska, taip atsiskleidžia jų skonis. Viską gerai išmaišyti.

Įkaitinus keptuvę su aliejumi, šaukštu dėti masę į keptuvę, šiek tiek suploti ir padaryti nedidelius kepsnelius. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Kepsneliai labai gardūs ir vieni, bet galima patiekti ir su natūralaus skonio graikišku jogurtu ar grietine.