Bulviniai blynai su lašišos įdaru

Asmeninė nuotr.
Joniškietė Danutė PAUŠIENĖ, senjorė, buvusi prekybininkė, nuolat skaito „Dienos recepto“ skyrelį ir dalijasi savo receptu. Pati mėgsta išbandyti įvairius receptus ir nevengia virtuvėje paimprovizuoti.

„Rudenį mėgaujamės šviežiomis daržovėmis. Siūlau pasigaminti skanų ir sotų patiekalą iš bulvių“, – sako ponia Danutė.

 

Bulviniai blynai su lašišos įdaru

Produktų kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus.

Reikia: kelių bulvių, kiaušinio, druskos, maltų kvepiančiųjų pipirų, rūkytos lašišos (naudojau lašišos nugarą), aliejaus kepimui.

Nuskustas bulves sutarkuoti smulkia tarka, įmušti kiaušinį, dėti druskos, pipirų. Lašišos mėsą susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, dėti po šaukštą tarkių masės, paskleisti ploniau, uždėti lašišos, ant viršaus dar užpilti tarkių. Kepti blynus, kol gražiai pagels.

Padažui lygiomis dalimis sumaišyti grietinę ir majonezą, smulkiai supjaustytą žalią agurką, paskaninti česnaku, druska, krapais.

Skanaus!