Bruscheta su pomidorais ir bazilikais

Artūro STAPONKAUS nuotr.
„Šiaulių krašto“ praktikantė, Vilniaus universiteto antro kurso žurnalistikos studentė Austėja PAULAUSKAITĖ dalijasi Italija alsuojančio užkandžio – bruschetos – receptu.

„Nors studijuoju žurnalistiką, tačiau, kaip bebūtų keista, laisvalaikiu dirbu itališkame restorane. Tad nusprendžiau pasidalyti beprotiškai lengvu, tačiau tikrai neprastu itališko užkandžio receptu. Jį ruošdami užtruksite daugiausia 15 minučių, o rezultatu liks patenkinti tiek šeimos nariai, nusprendę lengvai užkąsti, tiek draugai, susirinkę pavakaroti“, – teigia Austėja.

 

Bruscheta su pomidorais ir bazilikais

Reikės: 330 g pomidorų, 3 g šviežių bazilikų, 5 g druskos, 1 g maltų baltųjų pipirų, 1 g džiovinto raudonėlio, 35 ml alyvuogių aliejaus, 7 g atvėsinto česnako, čiabatos duonelės. Papuošimui: rukolos, bazilikų lapelių, alyvuogių aliejaus.

Pomidorus nuplauti, išpjauti kotelius, supjaustyti maždaug 1 centimetro kubeliais.

Susmulkintą ir šaldytuve atvėsintą česnaką sumaišyti su pomidorais.

Bazilikų lapelius supjaustyti 3 milimetrų pločio juostelėmis ir taip pat sumaišyti su pomidorais.

Viską pabarstyti prieskoniais, supilti aliejų bei sumaišyti.

Bruschetos salotos iš pradžių gali būti kiek sūrokos, tačiau neišsigąskite – palaukus bent pusę valandos, druska susigers ir skonis bus puikus.

Tuo metu čiabatą supjaustyti kelių centimetrų pločio riekelėmis ir paskrudinti skrudintuvėje ar orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Riekeles padengus bruschetos salotomis, galima pašlakstyti alyvuogių aliejumi, papuošti rukolos lapeliais ar baziliku.

Skanaus!

Austėjos PAULAUSKAITĖS nuotr.

1

Paruošta Bruscheta.