Bananas tešloje

Asmeninė nuotr.
Šiaulietė Renata POVILAITIENĖ sako, jog pomėgis gaminti yra šeimos tradicija. Idėjų semiasi ir iš mamos, ir iš močiutės receptų ir pati mėgsta improvizuoti virtuvėje.

„Smagu savaitgalio ramiais vakarais palepinti šeimą puikiu desertu.Tačiau turbūt retas kuris norime praleisti daug laiko virtuvėje“, – sako Renata ir dalijasi receptu deserto, kurį vadina „greituku“ ir kurį ypač mėgsta šeimos vyrai – abu sūnūs ir sutuoktinis.

 

Bananas tešloje

Tai labai paprastas ir greitai paruošiamas desertas, kuriam tikrai nesugaišite daug laiko.

Reikės: bemielės sluoksniuotos tešlos lapelių, jų rasite kiekviename prekybos centre, bananų, kiaušinio ir balto, juodo ar pieniško šokolado, šiek tiek grietinėlės.

Tešlos lapelius palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų.

Bananus nulupame, jei dideli, perpjauname pusiau.

Į lapelio vidurį dedame bananą ir tešlos šonus įpjauname 1 cm pločio juostelėmis. Toliau bananą apipiname tešla, keisdami juosteles iš vieno ir iš kito šono – išeina pynės.

Paruoštas pynes aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame orkaitėje, 180-200 laipsnių temperatūroje, 15–20 minučių, kol gražiai paruduoja.

Mėgstamą šokoladą išlydome su trupučiu grietinėlės. Gauta mase apšlakstome iškeptą desertą.

Toliau improvizuokite pagal savo skonį ir fantaziją. Galima dar pagardinti avietėmis ar šilauogėmis, smaližiams tiks ir ledai. Mano sūnūs labai mėgsta šį karštą bananą valgyti su ledais.

Bananą galima keisti mėgstamu vaisiumi, tiks slyvos, obuoliai ar kiti vaisiai.

Improvizuokite ir mėgaukitės!