Ban­de­lės su varš­ke ir obuo­liais

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Žagarėje (Joniškio rajonas) gyvenanti Lena KARBAUSKIENĖ sako be kepinių negalinti gyventi. Tad savo šeimą dažnai palepina įvairiais pyragais, kibinais, sausainiais, bandelėmis, kurių receptų randa internete. „Šiaulių krašto“ skaitytojams ji siūlo išsikepti bandelių su varškės bei obuolių įdaru.

Ban­de­lės su varš­ke ir obuo­liais

Tešlai reikės: 500 gramų miltų, apie 400–500 gramų kepinių sviesto, 200–300 gramų grietinės, 2 kiaušinių ir dar vieno kiaušinio trynio, trupučio druskos ir cukraus.

Į miltus sutarkuojame šaltą kepinių sviestą, dedame grietinę, įmušame du pilnus kiaušinius ir dar vieną kiaušinio trynį, beriame cukrų, druską ir kokias dešimt minučių gerai minkome. Galima ir su kočėlu tešlą lankstant pamušti – tai svarbu, kad tešla būtų trapesnė.

Tada paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą kokioms dviem valandoms ir imamės įdaro.

Įdarui reikės: 400 gramų varškės, 3–4 kiaušinių, cukraus pagal skonį ir vanilinio cukraus, kelių obuolių.

Varškę su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukame plakikliu. Obuolius nulupame ir sutarkuojame.

Išimame iš šaldytuvo tešlą ir iškočiojame. Supjaustome keturkampiais papotėliais. Imame paplotėlį, supjaustome iš šonų juostelėmis. Į vidurį dedame varškės įdaro, tarkuotų obuolių. Tada juosteles iš šonų supiname kaip kasą virš įdaro. Bandeles, aptepę kiaušinio plakiniu ir pabarstę viršų cukrumi, kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25–30 minučių.

Vietoje varškės ir obuolių įdaro galima dėti vien obuolių su cinamonu arba obuolių košės, vien varškės ir pan.

Skanaus!