Avižiniai blynai su grybų padažu

Asmeninė nuotr.
Joniškietė Danutė PAUŠIENĖ, buvusi prekybininkė, dabar senjorė, dalijasi savo receptu. „Artėja Užgavėnės, todėl „ Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlau išsikepti skanių ir sočių blynų“, – rašo ponia Danutė, atsiuntusi mums avižinių blynų receptą.

 

Avižiniai blynai su grybų padažu

Reikės:1 stiklinės avižinių dribsnių, 2 stiklinių vandens, 2 kiaušinių, 4 šaukštų su kaupeliu avižinių miltų, 50 ml kefyro, 1 šaukštelio (nubraukto) kepimo miltelių, druskos.

Avižinius dribsnius užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti išbrinkti 1–2 val.

Kiaušinius išplakti su druska, dėti išbrinkusius dribsnius, avižinius miltus, kepimo miltelius, pilti kefyrą ir užmaišyti tirštą tešlą. Aliejuje iškepti nedidelius blynus.

Padažui reikia: svogūno, virtų grybų, sviesto, grietinėlės, druskos, pipirų.

Svogūną smulkiai supjaustyti, apkepti svieste, sudėti virtus grybus ir patroškinti. Supilti grietinėlę, paskaninti druska, pipirais, dar pakaitinti. Patiekiant galima užbarstyti krapų ar kitokių žalumynų.

Aš padažui naudojau džiovintus baravykus, kuriuos išmirkau ir išverdu, bet puikiausiai tinka pievagrybiai ar kiti grybai.

Skanaus!