Avinžirnių troškinys

Asmeninė nuotr.
Joniškio rajono laikraščio „Sidabrė“ ir Šiaulių apskrities ir miesto laikraščio „Šiaulių kraštas“ reporterė Loreta RIPSKYTĖ mėgsta troškinius, į kuriuos galima pridėti įvairių daržovių, pagardinti prieskoniais. Skaitytojams ji siūlo pasigaminti avinžirnių troškinį.

Avinžirnių troškinys

Troškiniui reikės: per naktį išmirkytų ir apie 40 minučių virtų avinžirnių (greitesniam variantui tiks konservuotų avinžirnių skardinė), 1 saldžiosios paprikos, 2 morkų, 2 svogūnų galvučių, pievagrybių (nebūtinai, be to, galima pakeisti vištiena), aliejaus, žiupsnelio česnakinės druskos, ciberžolės, Viduržemio jūros prieskoninių žolelių mišinio, kvapiųjų pipirų.

Svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais, morkas nuskutame ir supjaustome taip pat kubeliais arba plonais griežinėliais. Papriką nuplauname, supjaustome juostelėmis. Pievagrybius pjaustome riekelėmis. Aliejų įkaitiname keptuvėje, sudedame daržoves ir pievagrybius, apkepame. Suberiame virtus avinžirnius, dar kelias minutes pakaitiname. Suberiame česnakinę druską ir visus prieskonius, įpilame šlakelį vandens ir uždengę keptuvę dangčiu patroškiname apie 10 minučių.

Skanaus!