Avinžirnių apkepas

Asmeninė nuotr.
Dažnai būna, kad gaminame tai, ką esame įpratę, kažką labiau tradicinio, kas garantuotai pavyks, ir pamirštame eksperimentuoti. O be reikalo! Išties puikų patiekalą galima pagaminti ir iš pirmo žvilgsnio, rodos, nederančių produktų.

Iš Žemaitijos kilusi Skaistė SIMINAUSKYTĖ eksperimentų nesibaido, tad jos šeima valgo gardų ir vis kitokį maistą. Moteris siūlo pasigaminti apkepą, bet ne iš varškės, mums įprastą, o iš avinžirnių. Šis patiekalas – vienas Skaistės mėgstamiausių, ir paruošti jį visiškai nesudėtinga.

 

Avinžirnių apkepas

Reikės: 200 g virtų avinžirnių, 3-jų bananų, 2-jų šaukštų natūralaus sirupo (klevų, agavų ar kito), kiaušinio, 50 g sviesto, 200 ml pieno (paprasto arba augalinio, tinka ir kefyras), 200 g miltų, pusės arbatinio šaukštelio cinamono.

Sviestą išlydykite, sudėkite visus produktus ir sutrinkite trintuvu. Gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite apie 40 minučių, kol gražiai apskrus.

Skanaus!