Aštrūs nekaitinti agurkai

"Žemaičio" nuotr.
"Žemaičio" nuotr.
Dabar valgome, šaldome ir verdame braškių, mėlynių ir kitų uogų uogienes. Kiek truks ir išsitrauksime iš spintelės konservavimo reikmenis bei imsimės agurkų konservavimo. Ar jau žinote, pagal kokį receptą juos konservuosite šįkart?

Rietaviškė Neringa GLOBIENĖ pernai pabandė aštrių agurkėlių receptą ir iš visų bandytų šis konservavimo būdas jai patiko labiausiai. Šiuo savo išbandytu receptu ir dalijasi. Tik Neringa sako, kad taip konservuotus agurkus reikėtų valgyti pirmiausia, mat jie ilgai neišsilaiko. Nors esą ir taip šių greitai nelieka, mat jie – itin gardūs.

Aštrūs nekaitinti agurkai

Reikės: 2 kg agurkų, 1 aštriojo pipiro, 1 galvos česnakų, 1,5 stiklinės acto (9 proc.), 0,5 kg cukraus, 4 šaukštų druskos, 4 šaukštų aliejaus.

Supjaustyti agurkus, suberti ant jų druską, išmaišyti ir palikti 6–8 valandoms. Po to sudėti ir supilti visus likusius produktus, gerai išmaišyti, palikti per naktį ir tada sudėti į stiklainius.

Labai svarbu, kad ruošiami konservuoti agurkai būtų sausi, kad ant jų nepakliūtų nė lašelio vandens, o stiklainiai – sterilūs!