Ant grilio kepta avies šlaunis

Asmeninė nuotr.
Airijos Dundalk'o miesto lietuvių bendruomenės pirmininkas Egidijus VAITKUS – puikus kulinaras. Šventinį Velykų savaitgalį jis išbandė marinuotos avies šlaunies kepimo receptą ir juo dalijasi su „Šiaulių krašto“ skaitytojais.

 

Ant grilio kepta avies šlaunis

Marinavimui reikės: avies kojos, poros šakelių rozmarino, poros šakelių raudonėlio, druskos, pipirų, 6–7 skiltelių česnako, alyvuogių aliejaus.

Nuluptas česnako skilteles perpjauname pusiau ir, padarę nedideles įpjovas šlaunyje, jas sukišame.

Nuskabytus rozmarino bei raudonėlio lapelius susmilkiname ir sumaišome su druska ir pipirais.

Ištriname avies šlaunį su alyvuogių aliejumi, po to gerai ištriname su mūsų pasigamintu mišiniu.

Šlaunį įvyniojame į foliją ir paliekame marinuotis 24–48 valandoms šaldytuve.

Kepame ant žarijų apytiksliai 1,5–2 valandas. Po to nuimame foliją ir dar dedame ant žarijų, kad šlaunis gražiai apskrustų iš abiejų pusių.

Nuėmė nuo ugnies, uždengiame folija ir rankšluostėliu bei paliekame 15 minučių, kad mėsa „pailsėtų“.

Patiekti galima su pipiriniu padažu, skrudintomis bulvėmis bei daržovėmis arba salotomis.

Skanaus!

1