Agurkai kitaip

Asmeninė nuotr.
Šiaulietė Jurgita POVILAUSKIENĖ skaitytojams siūlo šeimos ir draugų labai mėgstamą gardžių agurkėlių salonų receptą. Nors sezonas dar tik pakeliui, tačiau parduotuvėje agurkų galima įsigyti visus metus. Kodėl nepamėginus? Paragaukite – nepasigailėsite.

Agurkai kitaip

Reikės: 2 kilogramų agurkų; 4 šaukštų druskos; 1 arbatinio šaukštelio maltų čili pipirų; 2-4 galvučių česnako, kurias reikėtų supjaustyti riekelėmis; 0,5 kilogramo cukraus; 1,5 stiklinės 6-9 procentų acto (300 gramų) – norint, kad dominuotų rūgštis, actą reikėtų rinktis stipresnį; 5 šaukštų aliejaus; saujos krapų.

Agurkus supjaustyti riekelėms ir sumaišyti su druska. Palaikyti šešias valandas.

Tada sudėti likusius produktus ir laikyti dvylika valandų.

Galiausiai viską sudėti į indelius ir – į šaldytuvą.

Puikiai tinka kaip užkandis prie prie įvairių patiekalų. Gardu.