Vokietės iškepė tradicinį šnicelį

Vokietės iškepė tradicinį šnicelį

Vokietės iškepė tradicinį šnicelį

Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyriuje pagal Leonardo da VInci projektą lankėsi dvi mokinės iš Vokietijos Burgdorfo profesinės mokyklos – Patricia Paulina Grabietz ir Lea Brammer.

Prekybos ir verslo skyriuje merginos susipažino su naujausia prekybos įranga, stebėjo mokinių darbą mokomojoje parduotuvėje „Rūta“, dalyvavo skyriaus renginiuose, konditerijos būrelyje kepė sausainius.

Viešnios domėjosi lietuviškos virtuvės tradicijomis, todėl joms buvo pasiūlyta pabandyti pagaminti cepelinus. Merginos šiauliečius supažindino ir su vokiečių virtuve, nusprendusios pagaminti vokiečių tradicinius šnicelius. Patiekalo receptu pasidalijo ir su „Šiaulių krašto“ skaitytojais.

Vokiškas šnicelis

Reikės: kiaulienos mėsos, sūrio, grietinės, kiaušinių, miltų, svogūnų, marinuotų agurkų, pievagrybių, bulvių, morkų, grybų sultinio, pomidorų padažo, prieskonių, druskos, aliejaus kepimui.

Mėsa pamušama, apvoliojama kiaušinio plakinyje miltuose su džiūvėsėliais, apkepama keptuvėje.

Bulvės, morkos supjaustomos skiltelėmis ir apkepinamos orkaitėje.

Baigiant kepti daržoves, uždedami mėsos kepsniai ir 10–15 minučių pakepami orkaitėje. Prieš patiekiant ant mėsos kepsnių užpilamas grybų padažas, dedamos keptos bulvės su morkomis ir marinuoti agurkai.

„Šiaulių krašto“ inf.

ŠPRC Prekybos ir verslo skyriaus nuotr.

KULINARĖS: Šiaulių profesinio rengimo centre (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyriaus mokytoja Rūta Ribokienė (dešinėje) talkino viešnioms virtuvėje.