Naujausios
Todėl šiame straipsnyje norime aptarti TOP 5 produktų kategorijas, kurios idealiai tinka griliui. Paįvairinkite savo vasaros meniu! Beje, naujausias IKI leidinys – kupinas geriausių akcijų produktams, kuriuos galima kepti ant grotelių. Pasinaudokite nuolaidomis!
Mėsa – grilio karalienė
Tikriausiai, nė nereikia sakyti, kad mėsa – tikrų tikriausia grilio karalienė. Kokia gi vasariška išvyka į gamtą be šašlykų ar dešrelių, tiesa? Vis dėlto, jeigu pastarieji patiekalai kiek nusibodo, galite ant grotelių išsikepti ir kitokius mėsos patiekalus. Norite mūsų rekomendacijų? Kiaulienos šonkauliukai, vištienos sparneliai, mėsainiai, liulia kebabai, sausai brandinta jautienos nugarinė, kiaulienos šoninė... Pasitelkite fantaziją ir savo meniu paįvairinkite naujais grilio patiekalais!
Jūros gėrybės – gurmanams
Ant grotelių kepta mėsa – klasika. Vis dėlto, ne ką mažiau skanu ir ant grilio keptos jūros gėrybės. Tikrų tikriausi gurmaniški skoniai!
Kokias jūros gėrybes rekomenduojame išsikepti? Išbandykite ant grilio keptas krevetes, kalmarus, aštuonkojus, midijas. Taip pat išsikepkite ir žuvies, pavyzdžiui, lašišos, jūros lydekos ar dorados. Patikėkite, išties labai gardu!
Daržovės – sveikata lėkštėje
Jokia čia naujiena, ant grotelių keptos daržovės – ypač gardžios. Beje, jos puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras prie mėsos ar žuvies. Kokias daržoves rekomenduojame kepti ant grotelių? Jų yra tikrai ne viena: paprikos, pievagrybiai, baklažanai, cukinijos, svogūnai. Taip pat ir brokoliai, kalafiorai, netgi burokėliai ar moliūgai. Nebijokite eksperimentuoti – paįvairinsite savo vasarą naujais skonių atradimais. Tuo labiau, kad daržovės – tikrų tikriausia sveikata lėkštėje.
Sūris – malonus delikatesas
Esate sūrių fanas? Mėgstate išbandyti vis naujas jų rūšis ir gaminimo būdus? Jei taip, išsikepkite sūrį ant grotelių. Kokį? Puikiai tiks halloumi, camembert, taip pat prieskoniais įtrintas varškės sūris, netgi puskiečiai sūriai, tokie kaip gouda ar edam.
Gardu tiek valgyti vienus, tiek su įvairiomis lazdelėmis, duonelėmis, medumi, vaisiais ar džemais. Išbandykite!
Desertas – saldus akcentas
Kokie gi pietūs be deserto? Domitės, ar desertą galima pasigaminti ant grilio? Tikrai taip! Vienas iš paprasčiausių receptų – kepti vaisiai, pavyzdžiui, nektarinai ar persikai, apibarstyti cinamonu. Jie puikiai derės su vaniliniais ledais.
Ne ką mažiau gardus ir kepsninėje keptas bananas. Jį įpjaukite išilgai, į vidų įdėkite smulkinto šokolado ir mažų zefyriukų. Suvyniokite į foliją ir kepkite grilyje maždaug 5 min. Patikėkite, šis desertas – vertas nuodėmės!