Šimtadienio \"skruzdėlynas\" netilpo pro duris

Šimtadienio \"skruzdėlynas\" netilpo pro duris

Šimtadienio "skruzdėlynas" netilpo pro duris

Šiaulių Normundo Valterio jaunimo mokyklos mokiniai Šimtadieniui iškepė "skruzdėlyną", kurio forma – sumažintas ir valgomas mokyklos pastato „maketas“ .

Šimtadienio "skruzdėlyną", kaip baigiamąjį darbą, kepė dešimtokai, kurie baigs maisto gamybos ir klientų aptarnavimo ikiprofesinio ugdymo programą.

„Neįprastos formos konditerinis gaminys papuošė šventinį dešimtokų Šimtadienio stalą. O jo receptu norėtume pasidalinti su visais“, – rašo ikiprofesinio ugdymo mokytoja Eglė Lebedienė.

Šiaulių Normundo Valterio jaunimo mokykloje mokiniai mokosi ne tik bendrojo lavinimo dalykų, bet įgyja ir profesijos pradmenis, rinkdamiesi iš 4 ikiprofesinio ugdymo programų: kompiuterių ir organizacinės technikos operatorių, maisto gamybos ir klientų aptarnavimo, jaunojo kario bei automobilių remontininko, B kategorijos vairuotojo.

Normundo Valterio mokyklos Šimtadienio "skruzdėlynas"

Reikės:

30 kiaušinių,

23 stiklinių miltų,

žiupsnio druskos,

4 litrų aliejaus,

3 kilogramų medaus,

8 stiklinių cukraus,

citrinos rūgštelės tiek, kad būtų skanu,

visokių pabarstukų, kiek mokykloj mokinukų...

Iš kiaušinių, miltų ir druskos suminkyti tešlą, kad sienos prakaituotų. Iškočioti labai plonai ant aliejumi patepto stalo. Tešlą supjaustyti dideliais rombais, nes reikės „pastatyti mokyklą...“ Kiekvieną jų reikia išvirti aliejuje.

Iš medaus, cukraus ir citrinos rūgštelės išvirti sirupą (verdame 8 minutes), kad galėtume mokyklą „subetonuoti“. Kiekvieną rombą pamerkti į sirupą ir lipdyti mokyklą.

Kai mokykla jau pastatyta, reikia ją pripildyti vaikučių pabiručių: barstome pabarstukais kuo daugiau, tuo smagiau...

Šiaulių Normundo Valterio jaunimo mokyklos nuotr.

KEPINYS: Šiaulių Normundo Valterio jaunimo mokyklos mokiniai šimtadieniui iškepė sumažintą valgomą mokyklos pastato „maketą“.

PROCESAS: Kiekvieną rombą moksleiviai merkė į sirupą ir lipdė mokyklą.